Timoteus-karhun keväinen seikkailu

Pikkukarhu Timoteus rakastaa omaa kotimetsäänsä ja erityisesti lintuja. Eräänä päivänä pikkukarhu löytää hylätyn, sinisen munan ja haluaa pitää siitä huolta. Mutta voiko karhu hautoa munaa? Siitä ovat metsänasukkaat eri mieltä. Kaiken lisäksi rouva Kettunen on myös kiinnostunut erikoisesta sinisestä munasta, mutta ei todellakaan hautomismielessä. Mitä ihmettä lopulta siitä kuoriutukaan? Tarinan teemana on luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen sekä se, että joskus asioita on hyvä tehdä aivan uudella tavalla.

Esityksessä käytetään pöytäteatterinukkeja ja varjoteatteria. Keväinen metsä on tietysti myös täynnä linnunlaulua ja kaunista esitystä kuvittavaa musiikkia.

Kangasalla vaikuttava Nukketeatteri Hupilainen aloitti toimintansa vuonna 1984. Teatterin kotinäyttämö on teatteritalo Parvula, yli 200 vuotta vanha rakennus Vääksyn kartanon läheisyydessä. Teatteritalossa pidetään esitysten lisäksi nukketeatteriin liittyviä kursseja. Hupilainen suunnittelee lasten esityksiä, jotka viihdyttävät myös aikuisia. Nukketeatteri Hupilainen on koko ajan toiminut myös kiertävänä teatterina, jonka esityksiä voi tilata kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin ja erilaisiin juhliin.

Esityskuvat

Liput

tekijät

Käsikirjoitus

Jan Wilkowski

Käännös

Sinikka Meurman

Ohjaus

Aneta Głuch-Klucznik

Lavastus ja nuket

Mateusz Mirowski

Musiikki

Kristiina Tanhua-Laiho

Näyttelijät

Niina Kettunen-Niemi, Pauliina Kirjanen, Sinikka Meurman, Tuula Torkkeli

Tekniikka

Irmeli Lyytinen

Kuvat

Mateusz Mirowski