New Shoes

Maailmanlaajuista suosiota niittänyt Tian Gombau luo pienestä suurta. Palkittu teos New shoes on hurmaava osoitus tästä.

Lapsi vetää jalkaansa uudet kengät ja hyppelehtii joelle eväsretkelle kevein jaloin. Matkalla hän kohtaa ympäröivän maailman katuineen, taloineen, ihmisineen ja eläimineen. Uudet kokemukset kerääntyvät kenkiin ja kasvattavat lasta vähä vähältä. Herkän hurmaavassa esityksessä pieni välimerellinen tapahtuma vie meidät maailmanlaajuiselle matkalle. Kaikenikäiset pääsevät seikkailemaan lapsen maailmassa suosittujen laulujen, luonnon ja ajan hiekan lempeässä virrassa.

Espanjalainen Tian Gombau on hurmannut sooloesityksillään ympäri maailmaa. Vuonna 1992 hän perusti Tian Gombau – Teatre de l’Home Dibuixat -teatterin. Hän on tuottanut ja esittänyt lukuisia esityksiä yli 40 maassa kymmenellä eri kielellä. Lapsille suunnattu esitys Stone by stone (2008) nähtiin Mukamas-festivaalilla v. 2014. Se voitti 13 palkintoa arvostetuilta kansainvälisiltä festivaaleilta. Tunnelmallisissa esityksissään Tian Gombau osoittaa, kuinka pienestä luodaan kauniita kertomuksia ja taianomaisia maailmoja. Hänen ohjelmistonsa on visuaalista esineteatteria, jonka runollinen kieli välittää samalla tunteita ja viestejä suvaitsevaisuudesta sekä inhimillisyydestä.

Esityskuvat

Video

Liput

tekijät

Esityksen suunnittelu

Jordi Palet & Tian Gombau

Käsikirjoitus ja ohjaus

Jordi Palet i Puig

Esiintyjä

Tian Gombau

Lavastus ja esineet

Isa Soto

Musiikki

Òscar Roig

Valaistus

Xavi Prieto

Puvustus

Hernán Martínez

Valokuvat

Àlvar Buch

Tuotanto

Tian Gombau

Tunnussävelmä

“Bujaraloz by night” (Carles Santos)