Romance

”Olen lupaus seikkailusta, matka tuntemattomaan. Et tiedäkään, mikä sinua odottaa. Päästä irti arjesta ja purjehdi kanssani parempaan paikkaan, missä kykenet enempään. Rentoudu. Älä huoli mistään. Toteutan sisimmät unelmasi. Mitä kaipaat? Helpotusta, vapautta, vahvuutta? Saat sen kaiken minulta, ota minusta kiinni. Eksytään yhdessä. Kippis rakkaudelle! Meille!”

Tätä esitystä on melkein vaikea uskoa sooloesitykseksi. Niin intohimoisesti, brutaalisti ja intensiivisesti päähenkilö elää romanssin itsensä kokoisen nuken kanssa. Vahva äänimaailma ja Natalia Sakowiczin kauniisti toteuttama koreografia välittää eri tasoja parisuhteessa, jossa on kysymys myös suhteesta omaan itseen. Sanotaan, että rakastaminen on välittämistä. Kansainvälisesti palkittu teos Romance osoittaa, ettei tämä ole aivan yksinkertaista.

Näyttelijätär Natalia Sakowicz on tarttunut tärkeisiin aiheisiin esityksillään Wake-up (2017), Farawayers (2020) ja Romance (2021), joista peräti kaksi nähdään MUKAMAS-festivaalin ohjelmistossa. Tanssijanakin lahjakas puolatar hyödyntää kehoaan kokonaisvaltaisesti nukketeatteritulkinnoissaan. Esitys Wake up palkittiin The Puppet is a Human too-festivaalilla Varsovassa sekä Omskin kansainvälisellä nukketeatterifestivaalilla vuonna 2019. Romance on voittanut yleisöpalkinnon XXX Klamra -vaihtoehtoteatteritapaamisissa Torunissa sekä Kryształowa Pestka-palkinnon kansainvälisellä Pestka-avantgardeteatteri- ja kulttuurifestivaalilla Jelenia Gorassa v. 2022.

Esityskuvat

Video

Liput

tekijät

Konsepti ja toteutus

Natalia Sakowicz

Teksti

Zuzanna Bojda

Nukke

Olga Ryl-Krystianowska

Liikkeen ohjaus

Iza Szostak

Musiikki

Maciej Cempura

Valot

Maciej Iwańczyk

Valokuvat

Bartek Warzecha