Hiirulainen ja Suuri seikkailu – kesä

Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä, kun yhtäkkiä kumi puhkeaa pyörästä. Miten ystävykset ratkaisevat pulman? Onnistuvatko he paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu? Matkanteon pysähdyksestä alkaakin varsinainen suuri seikkailu.

Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Hiirulainen ja Suuri seikkailu jatkaa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista.

”Teatteri Mukamas rakentaa suuria esityksiä pienin teoin ja kaiken takana on pohjaton rakkaus lastenteatteriin. Hiirulainen ja suuri seikkailu on kaikkien ulkopuolisten mullistuksien jälkeen ihanan lämminhenkinen ja tarpeellinen muistutus siitä, että juuri pieni on suurta ja merkittävää.”
– Outi Suoranta / Aamulehti

Festivaalin järjestäjäteatteri Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, jonka esitykset tuovat yhteisiä elämyksiä lapsille ja aikuisille. Esityskertoja vuodessa on n. 250 ja katsojia n. 25 000. Mukamaksen idyllinen kotinäyttämö sijaitsee Tampereen Pispalassa, mutta se tekee vierailuesityksiä ympäri Suomen. Kansainvälinen yhteistyö on oleellinen osa teatterin toimintaa. Vuosien kuluessa ohjaajavieraita on ollut Tsekeistä, Ruotsista, Ranskasta ja Venäjältä. Teatteri on myös esiintynyt kutsuttuna festivaaleilla Euroopassa ja Aasiassa. Teatteri Mukamas on järjestänyt kansainvälistä MUKAMAS-festivaalia vuodesta 1999 joka toinen parillinen vuosi.

Esityskuvat

Tekijät

Käsikirjoitus ja ohjaus:

Katarina Stycz

Koreografiat:

Ringa Aflatuni

Hiirulainen-nukke:

Emma Hanikka

Musiikki:

Edward Stycz

Näyttelijät:

Lilli: Ella Numminen
Sara: Raisa Kekarainen

Valokuvat:

Patrick Stycz