Wake Up

Olipa kerran tyttö… Tai oikeastaan hän on juuri tässä ja nyt. Tanssija-näyttelijä Natalia Sakowiczin palkitussa esityksessä poraudutaan tunnettujen satuprinsessojen kautta nykyaikaisen tytön maailmaan. Miten käykään, kun tyttö ei omaa prinsessoille tyypillisiä ominaisuuksia, kuten kauneutta ja hyveellisyyttä – ja eksyy vielä metsään?

Wake up on palkittu sooloesitys, joka on saanut inspiraationsa Grimmin veljesten suosituimmista saduista. Esitys pohtii naisellisuutta tässä ajassa. Onko modernin tytön, Prinsessa Ruususen tai Punahilkan välillä yhteyttä vai ovatko he täysin vieraantuneet toisistaan?

Näyttelijätär Natalia Sakowicz on tarttunut tärkeisiin aiheisiin esityksillään Wake-up (2017), Farawayers (2020) ja Romance (2021), joista peräti kaksi nähdään MUKAMAS-festivaalin ohjelmistossa. Tanssijanakin lahjakas puolatar hyödyntää kehoaan kokonaisvaltaisesti nukketeatteritulkinnoissaan. Esitys Wake up palkittiin The Puppet is a Human too-festivaalilla Varsovassa sekä Omskin kansainvälisellä nukketeatterifestivaalilla vuonna 2019. Romance on voittanut yleisöpalkinnon XXX Klamra -vaihtoehtoteatteritapaamisissa Torunissa sekä Kryształowa Pestka-palkinnon kansainvälisellä Pestka-avantgardeteatteri- ja kulttuurifestivaalilla Jelenia Gorassa v. 2022.

Esityskuvat

Liput

tekijät

Konsepti ja toteutus

Natalia Sakowicz

Taiteellinen konsultointi

Marcin Bartnikowski

Käsikirjoitus

Zuzanna Bojda

Lavastus

Maria Żynel

Musiikki

Anna Stela

Koreografinen konsultointi

Marta Bury

Valot

Maciej Iwańczyk

Valokuvat

Bartek Warzecha